pon12102018

Azurirano09:27:09 PM

Font Size

Profile

Direction

Menu Style

Cpanel
Back Vi ste ovde: Naslovna Info Vesti Grad Niš 2.0

Niš 2.0

mit
pp

Niš 2.0 je novi internet portal koji građanima nudi mogućnost da prijave problem koji imaju s gradskom administracijom, pokrenu inicijativu ili pošalju Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja.

 

Pored ovi servisnih mogućnosti na ovom portalu se mogu naći spiskovi svih institucija i javnih preduzeća u Nišu, ali i statistički podaci o tome kako radi aktuelna vlast.

 

Marinković (levo) i Tošić (desno)
- Mi smo došli do podataka da Grad ima 1.511 funkcija. 1.027 je postavio gradonačelnik, Gradsko veće, Skupština Grada ili opštine. Skupština je razrešila 141, a postavila 304 funkcionera - kažeAleksandar Marinković, koordinator projekta.

 

Kada je reč o servisima najznačajniji za građane je svakako - prijavi problem. Na ovoj stranici svako može jednostavnim popunjavanjem formulara da se obrati administratoru sajta i ukaže na problem koji je imao nekoj gradskoj instituciji ili preduzeću.

 

Jednostavna forma za prijavljivanje problema
- Nakon odobravanja problema od strane administratora zahtev se šalje nadležnoj ustanovi i odgovornom licu. Ako taj direktor ili načelnik uprave ne odgovori u roku od 7 dana, onda se mejl prosleđuje njegovom nadređenom npr. gradskom većniku. Ukoliko ni većnik ne odgovori za 7 dana to se šalje gradonačelniku. Krajnji rezultat je da se to šalje i medijima i centrali stranke čiji je gradonačelnik. Ukoliko nema reagovanja pokreće se inicijativa za smenu najodgovornijeg, direktora ili načelnika - kaže Milorad Tošić, administrator web servisa Niš 2.0.

 

Tošić najavljuje i postavljanje QR kodova u svim upravama tako da će Nišlije moći sa lica mesta, mobilnim telefonom da prijave problem.

Građani takođe putem ovog sajta mogu da prijave, potpuno anonimno, korupciju, partijsko zapošljavanje ili nepotizam, ali i da pokrenu neku inicijativu ili se organizuju ukoliko je neophodno sakupljanje potpisa.

Želja tvoraca ovog portala je da se on sa gradskih proširi i na republičke institucije, ali plan je i proširenje mreže saradnika koji bi o inicijativama koje pokreću građani i o njihovim problemima govorili i u Skupštini Grada.

Izvor Južne vesti

Wikipedia

Wikipedia
Slobodna enciklopedija

Biblioteka

Digitalna biblioteka
Digitalna narodna biblioteka Srbije

Obrazovni sajtovi

Obrazovni sajtovi
Obrazovni sajtovi na srpskom jeziku

Educational websites

Educational websites
Obrazovni sajtovi na engleskom jeziku

Google earth »

Google earth
Google earth online
 

E-učenje

Elektronsko učenjee-learning

E-učenje je korištenje multimedije i Interneta u svrhu poboljšanja kvaliteta učenja omogućavanjem pristupa udaljenim izvorima i uslugama i omogućavanjem saradnje i komunikacije i na daljinu